Login
Close
Inloggen

Veel gestelde vragen

In de afgelopen jaren hebben er een hoop vragen bij ons de revue gepasseerd. De meest voorkomende vragen met uiteraard de antwoorden hebben wij hier gebundeld op deze pagina. Staat het antwoord op jouw vraag er nou niet tussen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.
Algemene vragen?
Wat doet Solide Intermediair nou precies?

Onze core business is het elke dag bij elkaar brengen van de juiste match op de arbeidsmarkt. Dat doen wij op basis van werving en selectie, uitzenden, detacheren, en outplacement.

Ik ben niet tevreden met mijn huidige baan / werkgever. Hoe kunnen jullie mij helpen?

Het is uiterst belangrijk dat u goed op uw plek zit bij je werkgever. Uw werk is natuurlijk de plek waar u het grootste gedeelte van de tijd doorbrengt. Maar wat nou als u het niet meer naar uw zin heeft? Hoe kan Solide Intermediair daarbij helpen? 

Door onze jarenlange ervaring als intermediair hebben wij kennis van nagenoeg elke branche en een enorm klantenbestand opgebouwd, waardoor wij breed inzetbaar zijn en iedereen kunnen helpen naar de perfecte droombaan. Solide Intermediair is de plek waar vraag en aanbod bij elkaar komen als het gaat om diverse banen.

Allereerst gaat u om tafel met een van onze ervaren adviseurs om in kaart te brengen wat u nou precies wilt en wat uw wensen en eisen zijn. Ook bespreken wij uitgebreid uw opgedane werkervaring, opleidingen, persoonlijke interesses en vragen wij minimaal 2 referenten op. Aan de hand van deze informatie gaat de adviseur aan de slag met de opmaak van een persoonlijk profiel en de zoektocht naar de juiste baan!

Waarom zou ik via uitzendbureau Solide Intermediair aan het werk gaan?

Doordat Solide Intermediair dagelijks op de hoogte is wat er speelt op de arbeidsmarkt zijn wij als uitzendbureau optimaal instaat in te spelen op jouw behoeftes als werkzoekende. Door onze jarenlange ervaring als intermediair op zowel de regionale- en landelijke arbeidsmarkt kunnen wij optimaal jouw belangen behartigen bij het vinden van een nieuwe uitdaging. Ook zijn wij er voor jou als je nu nog een baan hebt, maar toe bent aan een nieuwe uitdaging. 

Daarnaast vergroot het enorm jouw kansen op de arbeidsmarkt zodra je jezelf bij ons inschrijft, omdat wij in de loop der jaren een enorm netwerk hebben opgebouwd in vele sectoren. Je kunt hier ondere andere denken aan de secotren:

  • Zakelijk Dienstverlening
  • Techniek en Industrie
  • Zorg en Welzijn
  • Bouwnijverheid 
  • ICT
  • Transport en Logistiek
  • Productie 
  • Farmacie 
  • Horeca

Staat uw gewenste sector er momenteel niet tussen? Schroom niet om uzelf in te schrijven via onze site. Ook kunt u altijd even bellen of mailen met een van onze adviseurs om uw wensen en eisen bespreekbaar te maken. 

Verdien ik minder salaris als ik via Solide Intermediair werk dan wanneer ik direct bij de opdrachtgever in dienst treed?

Hier kunnen wij kort en krachtig over zijn: NEE!  Wij zijn namelijk verplicht conform cao/ inlenersbeloning het zelfde salaris te bieden als werknemers die in vaste dienst werkzaam zijn bij onze opdrachtgever. Gelijk werk = gelijk loon! Wel zo eerlijk.

Hoe zorg ik ervoor dat Solide Intermediair altijd over mijn actuele gegevens beschikt?

Op de website van Solide Intermediair is het mogelijk via een persoonlijk account ons ten alle tijden op de hoogte houden van uw actuele status. Via deze link kunt u inloggen. Heeft u nog geen account? Meld u dan nu gratis aan om snel te kunnen solliciteren!

Ik heb een sollicitatie gesprek. Hoe bereid ik mezelf het beste voor?

Bij een sollicitatiegesprek is het natuurlijk uiterst belangrijk dat u een goeie eerste indruk achterlaat bij de klant. Een goede voorbereiding daarvoor is het halve werk. Hier zijn een aantal tips!

1. Ga voorbereid op reis en kom op tijd! 
Check vooraf waar het sollicitatiegesprek plaatsvindt en plan uw route. Denk ook aan alle randzaken: Zit er openbaar vervoer in de buurt, Waar kan ik mijn auto parkeren, hoe ver is het lopen etc. Vertrek daarbij op tijd! Als u 10 minuten te vroeg aanwezig bent, dan bent u op tijd. 


2. Zoek informatie op over het bedrijf
Tijdens het sollicitatiegesprek is het van belang dat u weet waar je over praat. Daarom is het erg belangrijk dat u u vooraf goed inleest over het bedrijf. Zorg er voor dat u op de hoogte bent van de diensten van het bedrijf en wat de visie en de strategie is. Zo kunt u gericht vragen stellen en laat u zien dat u interesse toont in het bedrijf. Maak gebruik van de opgezochte informatie op de website en begin bij voorkeur niet over informatie uit de vacature.

3. Dress for succes 
Zoals al eerder werd aangegeven is een goeie eerste indruk uiterst belangrijk. Dit begint al bij uw representatie. Kies voor een outfit die past bij uzelf, maar ook bij het bedrijf. Dit zijn een aantal basisregels:

  • Zorg voor een verzorgd uiterlijk en een frisse geur. 
  • Uiteraard mag u best casual gekleed gaan als dit past binnen het bedrijf. Maar, gescheurde broeken, afgetrapte gympen en petjes zijn natuurlijk niet representatief.
  • Bewaar de slippers, korte broeken/ rokjes en naveltruitjes voor op vakantie. 

4. Let goed op je lichaamstaal
Tijdens een sollicitatiegesprek is het goed om uw enthousiasme en interesse ook over te laten komen in de houding die u aanneemt. Neem dus een actieve houding aan en maak gebruik van non verbale communicatie. Ga vooral niet onderuit gezakt op de stoel zitten met een ongeïnteresseerde houding.

Welke voordelen biedt Solide Intermediair voor werknemers?

Wij besteden veel aandacht aan goed werkgeverschap. Dankzij onze SNA en NBBU certificering, ben jij er zeker van dat alles tot in de puntjes goed geregeld wordt.

We zijn een klein en hecht team, ruimte genoeg dus voor persoonlijk contact, een vlotte interne communicatie en een informele en gezellige sfeer. Je bent zeker van een goede begeleiding tijdens het sollicitatieproces door onze ervaren adviseurs.

Voor 95% van onze professionals is het mogelijk om na de detacheringsperiode in vaste dienst te treden bij onze opdrachtgever.

Hoe vraag ik mijn STIPP pensioen verleden op

Proficiat met uw nieuwe functie via Solide Intermediair. Om u correct in te schrijven voor het juiste pensioenplan, verzoeken wij u vriendelijk uw pensioenverleden bij STIPP te delen. Dit kunt u eenvoudig doen hier een link met het stappenplan: https://www.stippensioen.nl/media/2136/stappenplan-bekijken-pensioenverleden.png.

 

Vragen over salaris?

 

Heb ik recht op vakantiegeld? En wanneer wordt het vakantiegeld uitgekeerd?

Uiteraard bouwt u bij ons 8,33% vakantiegeld op over het feitelijk loon (gewerkte uren, vakantiedagen en feestdagen), zodra u voor ons en onze opdrachtgever(s) werkzaam bent. Conform NBBU cao voor de uitzendkrachten keren wij het vakantiegeld uit in de laatste week van de maand mei.

Wat is loonheffingskorting? En moet ik dit wel of niet laten toepassen?

Loonheffingskorting is een korting op de loonheffing (belasting op arbeid) welke u bij uw werkgever toe kunt laten passen zodra u in loondienst werkt. Zodra u er voor kiest om de loonheffingskorting toe te laten passen, dan houd dit in dat u netto meer salaris uitbetaald krijgt. Bent u student? Vraag ons dan de studenten- en scholierenregeling toe te passen.

Bent u in loondienst bij meerdere werkgevers? Bekijk dan goed bij welke werkgever u de loonheffingskorting laat toe passen, dit kan immers bij 1 werkgever. Ons advies is om dan de loonheffingskorting toe te laten passen bij de werkgever waarbij u het meeste verdient. Want hoe hoger het loon, hoe hoger de korting op de loonheffingen! Bent u al werkzaam voor ons? En wilt u de keuze voor de loonheffingen wijzigen? Download dan de verklaring van onze site, vul deze volledig en ondertekend in en stuur deze naar verloning@solideintermediair.nl

Hoe weet ik of ik voldoende vakantiedagen saldo heb opgebouwd?

In de declaratie waarin u vakantie dagen uit betaald wilt krijgen, ziet u achter de regel (component) betaalde vakantie dagen in uren een grijze ? Klik op het grijze vraagteken en uw huidige actuele saldo verschijnt.

Zo kunt u eenvoudig zien wat u maximaal kunt aanvragen. 

Wanneer ontvang ik mijn salaris en loonstrook?

Elke week verwerken wij op meerdere dagen de declaraties welke geaccordeerd zijn in jouw Solide Helloflex omgeving. Hoe eerder de uren goedgekeurd zijn in Solide Helloflex, des te eerder je jouw salaris zult ontvangen. Uiterlijk op vrijdag ontvang je het salaris op jouw rekening. Ook ontvang je op uiterlijk vrijdag jouw loonstrook welke te vinden is in jouw Solide Helloflex omgeving onder het kopje Loonstroken. 

Let op! Het kan zijn dat je de loonstrook eerder ontvangt dan het salaris. Wij zijn natuurlijk afhankelijk van de verwerking van de banken. Onderop jouw loonstrook tref je de betaaltdata aan.

Wanneer worden mijn reserveringen uitbetaald?

6 weken na uitdiensttreding wordt de loonafrekening toegestuurd en alle reserveringen aan u uitgekeerd. 

Als ik via Solide Intermediair ga werken, moet ik dit dan doorgeven aan de uitkerende instantie wanneer ik een uitkering geniet?

Mocht u door Solide Intermediair gedetacheerd of uitgezonden worden en u zit in een uitkeringssituatie, dan dient u dit door te geven aan jouw uitkerende instantie. Zodra u uw loonstroken ontvangt kunt u deze delen met uw uitkerende instantie, zodat zij in de gelegenheid zijn om dit eventueel te verrekenen met uw uitkering. Deel dit op tijd en kom niet voor verrassingen te staan.

Wanneer vindt de vierwekelijkse verloning plaats?
  • Week 1 t/m 4 uitbetaald in week 5 (Periode 1)
  • Week 5 t/m 8 uitbetaald in week 9 (Periode 2)
  • Week 9 t/m 12 uitbetaald in week 13 (Periode 3)
  • Week 13 t/m 16 uitbetaald in week 17 (Periode 4)
  • Week 17 t/m 20 uitbetaald in week 21 (Periode 5)
  • Week 21 t/m 24 uitbetaald in week 25 (Periode 6)
  • Week 25 t/m 28 uitbetaald in week 29 (Periode 7)
  • Week 29 t/m 32 uitbetaald in week 33 (Periode 8)
  • Week 33 t/m 36 uitbetaald in week 37 (Periode 9)
  • Week 37 t/m 40 uitbetaald in week 41 (Periode 10)
  • Week 41 t/m 44 uitbetaald in week 45 (Periode 11)
  • Week 45 t/m 48 uitbetaald in week 49 (Periode 12)
  • Week 49 t/m 52 uitbetaald in week 1 (Periode 13)
Juridische/CAO vragen?

 

Verwerf ik recht op pensioen wanneer ik via Solide Intermediair werk?

Uiteraard! Conform de NBBU CAO voor uitzendkrachten neemt u automatisch deel aan de basis regeling van het StiPP Pensioenfonds direct wanneer je in dienst treed, mits je 21 jaar of ouder bent. Na 52 weken nog steeds werkzaam via ons? Dan gaat u deelnemen aan de plus regeling. Wilt u meer weten omtrent de Stipp Pensioen regeling verwijzen wij u graag door de website van het StiPP pensioen. U kunt hier tevens inloggen met uw DigiD en uw pensioenoverzicht inzien.

Wanneer heb ik recht op kortverzuim of bijzonder verlof?

In de volgende gevallen wordt er bijzonder verlof verleend op de geldende werkdag die valt binnen een periode van zeven aansluitende kalenderdagen waarbinnen de gebeurtenis plaatsvindt:

1 dag in verband met:

  • ondertrouw van de uitzendkracht;
  • huwelijk van een van zijn/haar (stief-)ouders, schoonouders, kinderen, broers, zusters, kleinkinderen, zwagers en schoonzusters;
  • zijn/haar 12,5 - 25- en 40-jarig huwelijk;
  • het 25- 40- 50- 60- en 70-jarig huwelijk van (stief-)ouders, schoonouders en groot-ouders;
  • overlijden van een van zijn/haar grootouders, broers, zusters, zwagers, schoonzusters, schoonzoons, schoondochters en kleinkinderen;
  • het afleggen van een (vak)examen ter verkrijging van een erkend diploma, indien dit in het belang van de uitzendonderneming is;
  • verhuizing (maximaal 1 maal per jaar);

2 dagen in verband met:

  • huwelijk van de uitzendkracht;
  • overlijden van een van zijn/haar (stief-)ouders, schoonouders of niet-inwonende kinderen;

4 dagen in verband met:

  • overlijden van haar echtgenoot/zijn echtgenote of een van haar/zijn inwonende kinderen;
  • overlijden van een der (stief-)ouders ingeval voor de begrafenis of crematie wordt zorg gedragen.

Onder kort verzuim wordt verstaan: verzuim gedurende redelijke tijdsduur wegens zeer bijzondere persoonlijke omstandigheden zoals calamiteiten of een noodzakelijk bezoek aan een arts. U bouwt dit automatisch op wanneer u werkzaam bent voor ons. Voor u kortverzuim declareert, controleert u eerst uw opgebouwde saldo (Klik op het grijze ? achter het component in uw declaratie om uw huidige saldo in te zien). Dit om onnodige vertraging in de verwerking van uw salaris te voorkomen.

Heb ik ook recht op een feestdag vergoeding?

Uiteraard! Feestdagen worden bij ons collectief gereserveerd.

U krijgt deze dag door betaalt als blijkt dat u normaliter ook op die dag had moeten werken, maar de opdrachtgever i.v.m. een nationale feestdag gesloten is. 

  • De uitzendkracht in periode van 13 weken voorafgaand aan de feestdag minimaal zeven keer op de betreffende dag in de week had gewerkt.
  • De uitzendkracht nog geen 13 weken had gewerkt, maar wel in meer dan de helft van het aantal gewerkte weken op de betreffende dag in de week had gewerkt.
Hoe werkt de NBBU fase telling?

Fase 1/2
Fase 1/2 duurt in totaal 52 gewerkte weken. Ook gaat u direct deelnemen aan het basispensioen via de StiPP pensioensregeling. Heeft u eerder deel genomen aan het STIPP pensioen? Dan zullen wij deze voort zetten conform de regeling van het STIPP pensioen. Meer informatie is hier te vinden https://www.stippensioen.nl/ 

Fase 3
In fase 3 kom je in aanmerking voor een uitzendovereenkomst voor bepaalde tijd. Deze fase duurt maximaal 3 jaar, waarin 6 contracten voor bepaalde tijd kunnen worden gesloten. Er is sprake van een loondoorbetalingsplicht gedurende de looptijd van de uitzendovereenkomst in Fase 3.

Fase 4
Je krijgt in fase 4 een uitzendovereenkomst voor onbepaalde tijd. Bovendien heb je recht op loondoorbetaling bij feestdagen en bij het wegvallen van werk.

Wat is een uitzendbeding?

In uitzendovereenkomsten ziet u vaak het woord ‘uitzendbeding’ voorbij komen, maar wat is dat nou precies?

Een uitzendbeding is een bepaling in de uitzendovereenkomst die ervoor zorgt dat deze overeenkomst tussen uitzendkracht en uitzendbureau eindigt als de opdrachtgever de terbeschikkingstelling beëindigt. Terbeschikkingstelling betekent de periode van tewerkstelling van de uitzendkracht bij de opdrachtgever. Het uitzendbeding kan alleeen worden opgenomen in fase 1-2.

Ook kunnen er uitzendovereenkomsten worden afgesloten zonder uitzendbeding. Echter spreken we dan over een uitzendovereenkomst voor bepaalde tijd, ook wel detacheringsovereenkomst genoemd.

Hoe wordt er omgegaan met mijn persoonsgegevens?

Voor de omgang met de persoonsgegevens is Solide Intermediair zich verplicht te houden aan de bepalingen die zijn vastgelegd in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Wij werken dan ook uitsluitend met programma’s welke datalekken niet mogelijk maakt binnen onze organisatie.

Er wordt automatisch gevraagd om uw toestemming bij aanmelding via onze website. Geeft u ons toestemming om uw gegevens te bewaren? Dan zullen deze 12 maanden in onze database worden bewaard. Zo kunnen wij u blijven bemiddelen op onze vacatures bij de leukste werkgevers!

Uitkering Stichting PAWW

Werkloos of arbeidsongeschikt zijn is al vervelend genoeg. U heeft allerlei verplichtingen en zaken om uit te zoeken. U wilt dan natuurlijk niet ook nog zorgen hebben over geld. Gelukkig is er de WW of loongerelateerde WGA als financieel vangnet. Maar wat gebeurt er daarna? Na afloop van deze uitkeringen kunt u recht hebben op een aanvulling vanuit Stichting PAWW, kortweg SPAWW.

Per 1 augustus 2022 is er een exta uitkerings mogelijkheid in het leven geroepen welke de versobering van de WW en WGA repareert. De compensatie zal echter over het loon in geld exclusief de compensatie en hierdoor kan de werknemersbijdrage iets hoger zijn dan de compensatie door de werkgever. In de praktijk zal het in de meeste gevallen om niet merkbare verschillen gaan, echter bij hogere lonen kan er dus wel een afwijking in centen ontstaan.

De regeling is in het leven geroepen om een eerdere versobering op de WW en loongerelateerde WGA te compenseren. Vroeger kregen werklozen en gedeeltelijk arbeidsongeschikten langer een uitkering dan nu.

In 2016 werd de duur van de WW en de loongerelateerde WGA verkort van 38 maanden naar maximaal 2 jaar. De vakbonden en werkgevers spraken toen af dat de gemiste maanden privaat gerepareerd konden worden in de Private Aanvulling WW en WGA, kortweg PAWW. Hiermee wordt uw recht op een uitkering na betaalde arbeid weer verlengd tot het oude niveau. Niet alleen de oudere, maar ook de jongere werknemers profiteren van de reparatie.

Wilt u meer informatie omtrent de PAWW regelingen? Bekijk dan hier de site van Stichting PAWW

 

Ziek- en betermelden?

 

Help ik ben ziek! Wat moet ik doen?

Bij ziekte informeert u telefonisch onverwijld, doch in ieder geval vóór 09.30 uur, inlener alsmede het hoofdkantoor van Solide Intermediair op 036-8413791

Copyright © 2024 Solide Intermediair   |  Sitemap   |  Disclaimer   |  Downloads   |  Privacy
Solide Intermediair gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close