Login
Close
Inloggen

Wet DBA en ZZP

De Wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie) heeft vooral tot doel schijnzelfstandigheid tegen te gaan en stelt eisen aan de samenwerking met zzp’ers. Zo moeten zzp’ers hun werk vrij kunnen indelen en herkenbaar hun eigen bedrijf vertegenwoordigen, ze mogen alleen gebruikmaken van hun eigen gereedschappen, vervoermiddelen, benodigd materieel/materiaal, apparatuur en persoonlijke beschermingsmiddelen en mogen eventueel een plaatsvervanger inschakelen om het werk te verrichten. De samenwerking tussen opdrachtgever en zzp’er wordt geregeld door middel van (model)overeenkomsten. Wordt niet aan de voorwaarden voldaan, dan kunnen beide partijen grote boetes en naheffingen tegemoetzien. “Nu de wet DBA eenmaal is ingevoerd, willen werkgevers toch het zekere voor het onzekere nemen en wordt massaal voor de zzp-uitzend-constructie gekozen. We hebben op die manier al veel klanten kunnen helpen. Voor de zzp’ers maken we vooraf een loonberekening. Als ze dan toch zelfstandig ondernemer willen blijven, dan kan dat ook via ons.”

UITZENDEN, DETACHERING OF ZZP BEMIDDELING

De afgelopen jaren is er veel veranderd voor de ondernemer als werkgever; door de economische en technologische ontwikkelingen, maar ook door arbeidsrechtelijke veranderingen. De nieuwste ingreep in de arbeidsverhoudingen heet DBA.

“Nu de wet DBA eenmaal is ingevoerd, willen werkgevers toch het zekere voor het onzekere nemen en wordt massaal voor de zzp-bemiddeling-constructie gekozen”

Door de invoering van deze wet – en eerder al door de invoering van de Wet werk en zekerheid – zijn veel werkgevers onzeker geworden over de arbeidscontracten voor hun (nieuwe) medewerkers. Ze willen aan de ene kant goede medewerkers vasthouden, maar toch ook flexibel kunnen inspelen op ontwikkelingen. “Los van allerlei andere motieven is het in vaste dienst nemen van medewerkers het voordeligst. Maar je bent dan niet flexibel. Als je ervoor kiest om mensen tijdelijke contracten te geven, moet je het zelf heel goed in de gaten houden. De uitzend- of detacheringconstructie kan uitkomst bieden. Medewerkers kunnen via onze constructie tot vijf en een half (5,5) jaar flexibel bij dezelfde onderneming werken”, leggen Jennifer en Maikel uit. “Bij een uitzendconstructie wordt het hele werving- en selectietraject door ons gedaan. Wij plaatsen de vacature op zo’n 55 jobboards, passen de juiste marketingstrategie toe, zetten de juiste social media kanalen in, voeren de selectiegesprekken, nemen assestments af (indien gewenst) en verifiëren referenties. Allemaal op ‘no cure no pay’-basis. Wij dragen de geselecteerde kandidaten voor, waarna de ondernemer kiest. Onze klant en de medewerkers hoeven zich geen zorgen meer te maken over het inhouden en afdragen van premies. De medewerkers zijn volledig verzekerd en bouwen een pensioen op. De klant loopt geen risico en geniet volop flexibiliteit, zelfs bij ziekte of terugloop in werk. Alle arbeidsrechtelijke risico’s liggen bij ons.” Is er sprake van een afgerond project, dan heet het ‘detachering’. “Het enige verschil is eigenlijk dat er dan een vaste begin- en einddatum is.”

“De klant loopt geen risico en geniet volop flexibiliteit, zelfs bij ziekte of terugloop in werk. Alle arbeidsrechtelijke risico’s liggen bij ons”

Wij staan voor je klaar

Eigenaar Solide Intermediair 036-8413791 Team Solide Intermediair Almere. Uitzendbureau Almere, Detacheringsbureau Almere, Werving en Selectiebureau Almere. Consultancy Uitzendbureau. Personeelsbeheer. Wij staan voor je klaar! Advisering Flexibele schil.
Maikel Dijkhuis

Eigenaar
Almere

Team Solide Intermediair Almere. Uitzendbureau Almere, Detacheringsbureau Almere, Werving en Selectiebureau Almere. Wij staan voor je klaar! Advisering Flexibele schil. 036-8413791
Jennifer Dijkhuis

Eigenaresse
Almere

Intercedent Solide Intermediair Almere 036-8413791  Dennis Lücken vacatures Almere Uitzendbureau Almere Uitzendbureau Lelystad
Dennis Lücken

Intercedent
Almere

Intercedent Solide Intermediair Almere 036-8413791 Wordt jij onze collega? vacatures Almere Uitzendbureau Almere Uitzendbureau Lelystad vacatures Lelystad
Jouw naam

Wordt jij onze nieuwe collega? Contacteer ons!

Copyright © 2024 Solide Intermediair   |  Sitemap   |  Disclaimer   |  Downloads   |  Privacy
Solide Intermediair gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close